niedziela, 24 maja 2015

Omlet z czosnkiem niedźwiedzim


 Omlecik, taki o.

Składniki:
dwa jaja
4-5 liści czosnku niedźwiedziego
łyżka płatków owsianych
łyżka miodu
Roztrzepać jajka. Dodać pokrojony w paseczki czosnek niedźwiedzi oraz płatki, wymieszać. Wylać na rozgrzaną patelnię teflonową i przykryć pokrywką, smażyć na małym ogniu. Co jakiś czas należy sprawdzać stan omletu. Jest gotowy, gdy jajko będzie całkowicie ścięte. Zdjąć go z ognia, przełożyć na talerz, polać miodem i zjeść z ulubionym pieczywem.

2 komentarze:

  1. Taki omlet pozwala smakowicie rozpocząć dzień :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam czosnek niedźwiedzi,że też nie wpadłam na ten sposób wykorzystania!

    OdpowiedzUsuń